• Main Page
  • Search
  • Memberlist
  • Groups
  • Registration
  • Profile
  • Log-in

Polish Blood Server DM Main Page » Ogólne » Ogłoszenia » FAQ - najczęściej zadawane pytania Previous topic «» Next topic
Closed by: Reb3liant
17-07-2011, 19:35
FAQ - najczęściej zadawane pytania
Author Message
Reb3liant 

Informacje
He received 34 beer(s)

#1  Posted: 17-07-2011, 19:34  FAQ - najczęściej zadawane pytania

Najczęściej zadawane pytania przez graczy

1.
- Jak mogę zostać moderatorem?
ODP: Żeby zostać moderatorem serwera, musisz wykazywać się dużą aktywnością na serwerze, kreatywnością, pracowitością, musisz się wyróżniać z tłumu i oczywiście twój poziom kultury musi być na odpowiednim poziomie! Jeśli uważasz, że spełniasz podane kryteria, będziesz mógł napisać podanie na moderatora serwera, gdy będzie otwarta rekrutacja.

2.
- Jak mogę zostać administratorem?
ODP: By zostać administratorem serwera, musisz najpierw posiadać rangę moderatora serwera. Jeśli HEAD ADMINI uznają, że jakiś moderator idealnie wykonuje swoją pracę i należy mu się awans na wyższe stanowisko, dadzą mu rangę administratora serwera.

3.
- Czy można na waszym serwerze kupić admina/moda?
ODP: Nie, nie można.

4.
- Jak można zdobyć kasę na serwerze?
ODP: Bardzo prosto - zabijaj innych graczy, kupuj budynki, sprzedawaj auta na Wang Cars(które znajduje się na /sf) oraz bierz udział we wszystkich zabawach dostępnych na serwerze! W ten sposób uzyskasz bardzo dużo pieniędzy.

5.
- Gdzie mogę wpłacić swoją kasę?
ODP: Swoje pieniądze możesz wpłacić do banku(komenda /bank). Następnie wejdź w czerwony okrąg i wpisz komendę /wplac (kwota która wpłacasz) np.

Code:
/wplac 12500

UWAGA! Bądź bardzo ostrożny wpłacając swoje pieniądze, dużo osób czyha na Ciebie w banku, by ukraść twój dorobek!

6.
- Jak okraść bank?
ODP: Stań w czerwonym kółku, które znajduje się w banku(komenda /bank), oraz wpisz komendę /rob. Po wykonaniu tej czynności czekają na Ciebie 3 losowe scenariusze:
- Okradniesz bank, zdobędziesz pieniądze i będziesz poszukiwany na serwerze, ponieważ wyznaczono za zabicie Ciebie nagrodę pieniężną
- Trafisz do więzienia na 7 minut
- Zostaniesz wyrzucony z serwera za próbę kradzieży pieniędzy z banku
Więc lepiej się zastanów, zanim pójdziesz okraść bank!

7.
- Jak się zdobywa Expa?
ODP: Expa na serwerze zdobywa się za zabijanie innych graczy, udział w zabawach oraz za ich wygrywanie. Czasami możesz wygrać Expa w konkursach organizowanych na serwerze. Jeśli interesuje cię prostsza droga zdobycia Expa - możesz go bez problemu kupić. Więcej informacji w tym temacie: http://www.polishbloodserver.pl/viewtopic.php?t=33

8.
- Co to jest Vip/Super Vip?
ODP: Vip i Super Vip są to konta premium - każdy, bez względu na to kim jest, jaki lubi kolor, oraz co lubi jeść może kupić Vipa/SVipa :) !

9.
- Jak mogę kupić Vipa/SVipa?
ODP: Vipa/SVipa możesz najzwyczajniej w świecie kupić za sms - więcej informacji w tym temacie: http://www.polishbloodserver.pl/viewtopic.php?t=19

10.
- Jakie udogodnienia mają konta premium?
ODP: Mają bardzo wiele udogodnień, o których możesz przeczytać tutaj: http://www.polishbloodserver.pl/viewtopic.php?t=18

11.
- Widzę, że ktoś czituje albo że łamie regulamin. Piszę o tym na czacie i admin nie reaguje. Co mam zrobić?
ODP: Administratorzy/moderatorzy serwera nie reagują na reporty zawarte na czacie. Jeśli chcesz, aby twoja skarga była rozpatrzona, musisz ją napisać PROSTO do administracji w odpowiedni sposób. Jaki? Musisz napisać report za pomocą komendy /report, przykład

Code:
/report 12 Podejrzenie o god mode

12.
- Nie podoba mi się zachowanie jednego z administratorów/moderatorów na serwerze. Gdzie mam napisać zażalenie?
ODP: Jeśli ktoś wg. Ciebie źle wywiązuje się ze swoich obowiązków lub całkowicie je ignoruje i jest niemiły w stosunku do reszty - napisz nowy temat w dziale ZAŻALENIA. W tymże dziale masz również wzór, jak należy napisać skargę.

13.
- Dostałem bana na serwerze. Nie chcę mieć bana! Gdzie mogę się od niego odwołać?
ODP: Prośbę o odbanowanie musisz napisać w dziale APELACJE.

14.
- Jak sprawdzić, co jest nowego na serwerze?
ODP:Pod komendą /nowosci znajdują się wszystkie informacje na temat nowych rzeczy, które pojawiły się na serwerze. Te same informacje dostępne sa równiez w temacie: http://pbsdm.pl/viewtopic.php?p=220635#220635

15.
- Mam problem związany z moją grą/komputerem. Gdzie powinienem szukać pomocy?
ODP: Oczywiście pomocy możesz szukać tradycyjnie w wyszukiwarce Google, ale jeśli ci się nie chce albo nie możesz znaleźć zadowalającej cię odpowiedzi, poproś w dziale POMOC o podanie rozwiązania problemu.

16.
- Znalazłem błąd na serwerze/forum. Gdzie to zgłosić?
ODP: Błędy znajdujące się na serwerze bądź na forum zgłaszaj w dziale BŁĘDY.

17.
- Mam nowy pomysł na zabawę/ na coś nowego do forum. Gdzie mogę się nim podzielić?
ODP: Swoimi pomysłami możesz podzielić się z innymi w dziale SUGESTIE.

18.
- Kto to jest ,,Mod-Team" oraz ,,Head Admin"?
ODP: Mod-Team jest to grupa moderatorów forum. Opiekują się oni forum, wystawiają warny i tym podobne.
Head Admin to główny administrator forum oraz serwera.

19.
- Ilu na PBS'ie jest Head Adminów, i kto nim jest?
ODP: Na naszym serwerze są dwaj Head Admini - Luki_Carvalio oraz Pr0f3ssi0n4LisT. To oni stworzyli serwer i należy okazywać odpowiedni do ich rangi szacunek. Decyzje podejmowane przez Head Adminów są ostateczne i nieodwołalne, są oni swego rodzaju ,,bogami" na serwerze i forum.

20.
- Gdzie mogę ,,pospamować" na forum, wyszaleć się i pogadać na różne tematy, nie dotyczące tematyki innych działów jak np. Apelacje?
ODP: Od tego masz dział Hyde-Park. Tam możesz robić co ci się żywnie podoba, oczywiście zgodnie z regulaminem forum, który znajduje się tutaj: http://polishbloodserver.pl/viewtopic.php?t=20

21.
- Jak mogę zmienić nick na serwerze/forum?
ODP: Nick na serwerze możesz zmienić za pomocą komendy /rename, natomiast na forum - musisz poprosić o zmianę nicku któregoś członka grupy Mod-Team(więcej informacji w temacie: http://pbsdm.pl/viewtopic.php?t=109).

22.
- Jakie są zabawy na serwerze?
ODP:Spis wszystkich zabaw oraz ich opis znajdziesz tutaj: http://pbsdm.pl/viewtopic.php?t=62

23.
- Dlaczego trafiłem do więzienia/dostałem kicka/dostałem warna/ zostałem uciszony/ zostałem zbanowany?
ODP:Prawdopodobnie złamałeś jeden punkt regulaminu serwera. Zapoznaj się z nim, jest w tym temacie: http://polishbloodserver.pl/viewtopic.php?t=21

24.
- Do czego są ,,piwa" na forum?
ODP: Piwa na forum są to nagrody, które może wystawić każdy z nas, np. za pomoc, za fajny, mądry bądź śmieszny post. Pamiętaj by nie dawać piw cały czas i za byle co, byle komu - piwo to nagroda, a nie prostytutka.

25.
- Co to jest ,,crash"?
ODP: Crash jest to błąd gry, który czasami występuje z niewiadomych powodów. Nie jest on dla Ciebie szkodliwy, wystarczy, że zgłosisz raport o błędzie lub go zignorujesz, i możesz dalej grać w SA:MP bądź zająć się innymi sprawami.

26.
- Co to jest Blacklist?
Blacklist jest to czarna lista, na której znajdują się gracze, którzy wyjątkowo mocno złamali regulamin i uciekli przed karą lub ją omijają.

27.
- Czy na serwerze można kupić bazę dla swojego gangu?
ODP: Nie.

28.
(dziwne, ale to pytanie też często występuje)
- Ile lat ma Pr0f3ssi0n4LisT?
ODP: Tego nikt nie wie. Pr0f3ssi0n4LisT to chodząca zagadka, nie wiadomo skąd pochodzi, ile ma lat, oraz jaki ma kolor oczu :> .
PS: Jeśli myślisz, że znasz odpowiedź na to pytanie, to ktoś cię zrobił w konia i podał fałszywe informacje.

29.
- Jak mogę kogoś okraść?
ODP: Okraść kogoś możesz za pomocą komendy /okradnij id np.

Code:
/okradnij 53

30.
- Jak mogę przywołać pojazd?
ODP: Pojazd możesz przywołać na trzy sposoby: wpisując komendę /privcar, /pojazdy lub /v nazwa pojazdu np.

Code:
/v infernus

31.
- Co to jest ,,WG"?
ODP: WG (ang. War Gangs) to nic innego jak WOJNA GANGÓW. Możesz się zapisać na WG za pomocą komendy /wg. Zabawa ta polega na wyeliminowaniu wrogiego gangu. Jest podział na dwa gangi - gang żółtych oraz niebieskich. Jeśli trafisz do drużyny niebieskich, musisz wybić gang żółtych, a gdy trafisz do gangu żółtych, musisz pokonać gang niebieskich. Proste, prawda?

32.
- Co to jest ,,Survive in the hell"?
ODP: ,,Survive in the hell" jest to zabawa dostępna tylko na naszym serwerze. W tej zabawie zombie walczą z ludźmi - która ze stron wygra to już zależy od Ciebie. Zasady zabawy są proste: Po zapisaniu się na zabawę komendą /zm czekasz aż system przydzieli cię losowo do drużyny zombie lub ludzi. Następnie walczysz z wrogami, podobnie jak na WG - jeśli jesteś zombie, musisz pokonać ludzi, a gdy jesteś człowiekiem - musisz zabić zombie.

33.
- Co to jest ,,Titanic"?
ODP: ,,Titanic" to druga dostępna jedynie na naszym serwerze zabawa, a polega ona na przejściu przez wszystkie checkpointy w określonym czasie. Naszym przeciwnikiem jest tutaj... Kiwający się obraz oraz mnóstwo przeszkód, które trzeba przeskoczyć lub przejść :) . Na zabawę zapisujesz się za pomocą komendy /tt.

34.
- Co to jest ,,SS"?
ODP: ,,SS" nie ma nic wspólnego z drugą wojną światową. To po prostu zabawa dostępna na naszym serwerze, na którą zapisać się możesz komendą /ss . Zabawa polega na tym, byś jako pierwszy/a doleciał/a na sam dół prosto na wyznaczone miejsce. Zależnie od zajętego miejsca dostaje się różne nagrody.

35.
- Jak mogę się uleczyć/kupić kamizelkę/kupić kamizelkę na spawn?
ODP: Uleczyć możesz się za pomocą komendy /100hp, kupić kamizelkę za pomocą komendy /kamizelka, a kamizelkę na spawn - za pomocą komendy /spawnkamizelka.

FAQ może ulec zmianie, gdy pojawi się więcej ,,najczęstszych pytań"!

Copyright by Polish Blood Server DM ˆ All rights reserved.
Place beer author of this post

More details
Issued 28 beers:
Pauline_Felton, Luki Carvalio, Dfv, Dratewka, Bezel, Przem0, ForKuba, Redix, ProroKK, stunter052, Natek, D31F, huki, Winn, Plyndzuś, Iggy, DamianWSZ, Matizz, Skino, BloodMan, sQbany, karol23, Advanced, Download, ThreeStan, pila, ha$$an, hukson
Polish Blood Server DM Main Page » Ogólne » Ogłoszenia » FAQ - najczęściej zadawane pytania
This topic is blocked without the ability to change posts or write responses
You Can Not write new topics
You Can Not reply in topics
You Can Not edit your posts
You Can Not delete your posts
You Can Not vote in polls
Add topic into favorite
Printable version

Jump to: